Uvoľnenie opatrení zvýšilo tržby Coca-Coly, zlepšila celoročný výhľad

27.10.2021 Celý región

Atlanta 27. októbra (TASR) - Americký nápojový koncern Coca-Cola zlepšil odhad upraveného zisku v tomto roku potom, ako dosiahol lepšie než očakávané výsledky za 3. kvartál. Zisk potiahlo zvýšenie tržieb, k čomu prispelo uvoľnenie protipandemických obmedzení.

Firma v stredu oznámila, že objem predaja vzrástol v 3. štvrťroku o 6 %. Navyše Coca-Cola zvýšila ceny svojich výrobkov s cieľom čiastočne kompenzovať rast nákladov na dopravu a vstupné suroviny.

Tržby firmy v 3. kvartáli dosiahli 10,04 miliardy USD (8,64 miliardy eur), čo medziročne predstavuje rast o 16 %. Spoločnosť tak prekonala očakávania trhov. Dopyt po produktoch spoločnosti zvýšilo uvoľnenie reštrikcií vo svete, čo viedlo k opätovnému otvoreniu reštaurácií, štadiónov či divadiel.

Zisk upravený o mimoriadne položky dosiahol na akciu 65 centov. Coca-Cola opäť prekonala očakávania analytikov, ktorí za 3. kvartál počítali s upraveným ziskom na úrovni 58 centov/akcia.

Vzhľadom na výsledky Coca-Cola zlepšila prognózu celoročného upraveného zisku a tržieb. Pôvodne očakávala, že zisk na akciu upravený o mimoriadne položky vzrastie tento rok o 13 až 15 %, teraz očakáva rast v rozmedzí 15 až 17 %. Zároveň predpokladá, že tržby na organickej báze vzrastú o 13 až 14 %. V predchádzajúcej prognóze stanovila rast na úrovni 12 až 13 %.

(1 EUR = 1,1618 USD)
 

Vyberte región

mark